Chorizostuvad potatis
matorama
matorama
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Ingredienser
  • 1 kg färskpotatis, skurna i
  • 2,5 cm tjocka skivor
  • 1 dl olivolja
  • 250 g chorizo
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 st röd chili, urkärnad & hackad
  • 8 klyftor vitlök
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong/köttbuljong
  • 10 cm purjolök, det gröna
  • 8 st schalottenlök, skalade
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 10-15 minuter Ta upp potatisen med hålslev och lägg den i en skål. Lägg i chorizon i stekpannan och stek i samma olja tills de är knapriga och bruna, cirka 4-5 minuter Ta upp korvarna och lägg dem på en skärbräda. När korvarna svalnat något skärs i centimeterstora bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.