Idag är det andra ljuset tänt och det är dags för den andra jul-tårtan här på bloggen. Jag blev inspirerad till att göra en ul-pavlova av ett gamalt nummer av Delicious
jag längtar redan till julen, dricka glögg, äta pepparkakor med mögelost och mysa med familjen. Åh älskar att hämta posten sånahär dagar då man ser att luckan knappt gick att stänga av alla tjocka paket
Man känner att man behöver en riktig C-vitaminboost nu när mörkret lägger sig tidigare och tidigare. Speciellt efter en eftermiddag med Marco på stan och fått med sig hem en födelsedagspresent och fem julklappar…
Jag bjuder på en glimt av mig själv och vardagsrummet i julgranskulorna. Här i en christmasedition där smeten är smaksatt med kardemumma istället för vaniljsocker och dumlekolorna smakar pepperkaka (gingerbread)
I've been working with Hälsans Kök and their concept "A Green Christmas". Crème fraiche-sås. Som jag nämnde tidigare har jag dock jobbat med julrecept och annat julpyssel sen augusti
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Förutom chiafrön innehåller min hälsosamma kladdaka avokado, mandelmjöl och är sötad med sötströ. 1 ½-2 msk kakao. Fördela i en smord och mjölad 12-cm springform. 1 ½-2 msk kakao
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
GOD JUL. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.