Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattanmed rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Then turn on the stand mixer to a medium-high setting. Place the ciabatta loaves directly on the baking stone by sliding the parchment off your cookie sheet
Åh va härligt med helg. Smaka av med salt och peppar. Fäst med fördel med en tandpetare. Vi serverade rulladerna tillsammans med lite parmesangratinerade tomater, men det är ju inte ett måste
Dela degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Börja med att göra fördegen till ciabattan. Brödet ska gärna vara lite segt med hård skorpa. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt
Hoppas ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg med god mat och dans runt midsommarstången. När vi kom hem slappade familjen lite i soffan medans jag slängde ihop middagen (som i själva verket skötte sig självt snällt i ugnen efter en liten arbetsinsats)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.