Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 30°C 250 g (ca 4 dl)vetemjöl special 160 g (ca 2,5 dl) durumvete 13 g (ca 1 msk) olivolja 9 g (ca 1,5 tsk) salt Topping Sikta lite durumvete på bröden innan de ska gräddas.
ex i ugnen med endast ugnslampan tänd). *Börja medsurdegen, 1 msk surdegsstart + 200 g vetemjöl + 200 g vatten, som ska stå varmt i ca 12 timmar (t. Hetta gärna upp ugnen till 250° med plåt eller baksten inne och låt bakpappret glida över dit. 400 g (ca 3,5 dl) surdeg*
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattanmed rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Then turn on the stand mixer to a medium-high setting. Place the ciabatta loaves directly on the baking stone by sliding the parchment off your cookie sheet
Dela degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.