14 st
kronärtskockshjärtan marinerade 50 st tomater gr marinerade soltorkade 0.5 st rödlök 2 st tonfisk burkar 2 msk solrosfrön rostade 3 msk basilika hackad 2 msk olivolja 1 dl lätt crème fraiche 1 tsk pressad citron salt peppar Detta behövs till 4 pers:Skär 4 marinerade kronärtskockshjärtan i bitar, hacka 50 g marinerade soltorkade tomater och 1/2 rödlök. Lägg detta i en skål och fyll på med 2 burkar "lätt tonfisk", 2 msk rostade solrosfrön, 3 msk hackad basilika, 2 msk olivolja och 1 dl lätt crème fraiche. Smaksätt med 1 tsk pressad citron, salt och peppar. Rör om och fyll ciabattabrödet med röran.
Tonfiskröra. para el tesito. 1burk tonfisk i vatten 1-2 hackade kokta ägg 1/2 dl hackad persilja 1/2 hackad vårlök eller rödlök 2 krm grovmalen svartpeppar 1 krm salt
Krydda med salt och peppar, och gillar du kryddstark mat, så ha även i lite cayennekrydda. Hacka löken, och stek det sen i smör tills den fått lite färg
LCHF, Tonfiskröra . Tonfiskröra på tonfisk (i vatten den i olja ligger i solrosolja vilket är hälsomässigt bättre att undvika då oljan är mycket inflammatorisk för kroppen, alldeles för rik på omega-6)
Ja och så var det det här med vardagsmat igen. Ibland när jag inte kommer på något att göra eller när jag inte orkar laga mat brukar jag göra en tonfiskröra
Lägg salladen på tallriken och tonfiskröran på toppen. 2 färska rödlökar med blast. Försöker fortfarande att köra strikt även om vågen står still, som den obotliga optimist jag är, utom när jag är pessimistisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.