Det här är ett väldigt enkelt recept som faktiskt ger riktigt goda ciabatta. Man får inte riktigt samma textur som om man viker degen och låter den vila i flera vändor, utan här blir inkråmet lite mer sammanhållet
4 4 port pasta (gärna penne) 3 msk olivolja 2 mozzarella (à 125 g) 1 dl avrunna soltorkade tomater 1 gul paprika 1 rödlök 65 g ruccola salt svartpeppar Till servering ciabattabröd charketurier, t ex salami och lufttorkad skinka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Soltorkade tomater 25 % rabatt ICA 200 g Mer info Ladda kupong
Ett stort ciabattabröd eller fyra små. Det här är en kvällsmacka som inte går av för hackor. Efter en lyckad badmintonmatch i fredags var det skönt att göra något enkelt som ändå kändes lite lyxigt för att fira in helgen
3 skiva ciabattabröd. Skölj och klyfta tomaterna. Lägg dem i ett durkslag och strö över havssaltet. Sätt en skål under durkslaget för att samla upp saften från tomaterna
12 st ciabattafrallor eller 2 stora Ciabattabröd. 12 st ciabattafrallor eller 2 stora Ciabattabröd. Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt
(för 3-4 st hamburgare beroende på hur stora du vill ha dom) 500 gram köttfärsAvokadoRostad lökTomatOstBBQ-såsSallad1 Gul lök2 st ciabattabrödSaltPepparPommes fritesGör såhär. Skär sedan ciabattabröden och skär bort 1½-2cm från kanten (se bilden). 2 st ciabattabröd
Idag hade jag inget ciabattabröd hemma så det fick duga med vanligt rostbröd. Med ciabattabröd kommer mackan bli för hög och du kan inte pressa ihop smörgåsgrillen tillräckligt mycket)
Servera på ciabattabröd tillsammans med sallad, tomat och olivyoghurt. Funderar ni på att grilla till valborg kan jag varmt rekommendera dessa grillade laxburgare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.