Fram med cestjärnet och basilikan revs ned i Dijonblandningen. Såsen som var gräddbaserad ville såklart ha mycket tid på sig för att grädden skulle få de söta tonerna att framträda ordentligt påbörjades också den ganska tidigt på dagen
Har du testat vildsvinsstek. Inte gör det. hur gott och mört som helst. Här serverade jag det till vardags, men naturligtvis är det en riktig festmåltid
Idag när vi handlade köpte jag färskpotatis från Cypern. I januari. Som kompensation för denna dekadens kände jag mig tvungen att snoka rätt på varenda ekologiskt alternativ som stod att finna vilket ledde till ett nytt personligt rekord i andel miljömärkta varor på kvittot
Khachapuri från Adzjarien. Foto. Johnny Friskilä. Georgiskt ostbröd, eller khachapuri som det egentligen heter, finns över hela Georgien och är något av det mest typiska snabbmaten i det georgiska köket
Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek salt och svartpeppar paprikapulver malen koriander matfett till stekning 1 morot 1 liten gul lök 1 liten knippa persilja 2 lagerblad 1 påse valnötskärnor (à ca 60 g) 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning 1 msk soja 2 msk tomatpuré 1 dl vispgrädde ev vetemjöl Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sätt ugnen på 125 grader. Bind upp steken med hushållssnöre om den inte är nätad. Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander
Bind upp steken med bindgarn om den inte är nätad. Gnid in salt, peppar och timjan. Lägg steken i en ugnsfast form och stek tills innertemperaturen är 70°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.