Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kanske en sväng till brorsan med familj som bor här i närheten. Jag tänkte tipsa om en riktigt god och fräsch efterrätt – Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm
Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska. För visst är bilden av den svenska Midsommaren traditionell dans kring en blomsterprydd stång, folkdräkter med svängande kjolar, fiol och dragspel, lekar på en äng med höhässjor som bara doftar sommar
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbar med en syrlig färskostkräm. Jordgubbar är oftast godast som de är med lite vispgrädde eller mjölk till
Äts som den är eller med vaniljvisp eller vispgrädde. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Snoppa och halvera jordgubbarna, lägg dem i den smorda formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.