Den här goda pajen åt vi igår till efterrätt. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
Krämig och god ananaspaj. Ananas smet. Pajdeg. Tänk på att ananasen ska vara utan spad. 200 g krossad ananas( jag hade ringar hemma som jag hackade. 200 g krossad ananas( jag hade ringar hemma som jag hackade
Blanda i den avrunna ananasen. Häll fyllningen i pajformen. Dessert/Efterrätt/Paj. 150 gr smör1 dl socker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 ägg2 dl lätt creme fraiche1 tsk vaniljsocker500 gr avrunnen krossad ananasYtterligare 1 dl sockerSätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i pajformen, ca 24 cm diameter
Häll i citron saft, rivet skal, socker och äggen. Pajdeg. Häll i fyllningen i pajskalet (i formen) och lägg i ugnen i ca 5 minuter. 1 - 2 oressade citroner. 1 rivet citronskal
Blanda ihop degen och tryck ut i paj form. 1 burk krossad ananas. blanda sendan ihop fyllningen och häll i formen över degen, värm ugnen till 200 grader och grädda i 30 minuter
Häll sedan på ananasen och häll smeten i pajformen. Fyllningen går även väldigt bra att göra med hallon, det blir en riktigt hit men inte lika god som ananasen
När jag var liten älskade jag citronmarängpaj. Lemon filling / Citronfyllning. Jag tyckte det var något speciellt och extra härligt med det tjocka lagret av maräng på toppen av pajen, kanske är det till och med så att jag fortfarande tycker det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.