Nu till dessa supergoda blåbärsmuffins som jag bakade igår tillsammans med barnbarnet Leia 2,5 år. Är väldigt svag för allt som innehåller citron, och sedan blåbär det mest svenska vi kan äta faktiskt eftersom blåbärsriset är den växt som det finns mest av på Sveriges yta, hela 17% av svensk yta består av blåbärsris, så det måste finnas en hel del blåbär också
Man tänker citron-sur nej det är det inte. Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Till efterrätt fanns det vattenmelon, ost & kex för de som ville ha det och sist men inte minst. Sockerfri citron & limesorbet4-6 portioner4 dl vatten2 dl Stevia strö el Sukrin1 dl citronjuice1 dl limejuice2 äggvitorValfritt
Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
I veckan bakade jag min första cheesecake i ugn. Jag har förut provat fryst cheesecake och cheesecake med gelatiblad, men den här gjorde jag istället på fler ägg och den är min favorit hittills
Citron&Vanilj Wienerlängd. 16 april 2019 @ 21. 38. Jag gillar kombinationen vanilj och citron. Brukar köpa Foxkolagodisar och de där vita vaniljsnöbollarna på lösvikt och äta dem ihop, så gott
Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Det bästa med den här tårtan. Ja, kan det vara att den är så saftig och samtidigt fräsch i smakerna på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.