Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Tillsätt äggen, ett i sänder, samt citronskalet. Tillsätt sockret och rör blandningen ljus och porös. Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft
Tvätta citronenoch riv skalet fint. Jag är väldigt förtjust i såna där kakor jag kallar för "te-kakor", de är ofta tunga, saftiga, hade lätt platsat som rekvisita i Downton Abbey (allt som gör det får för övrigt pluspoäng) och de blir ofta godare efter ett par tre dagar i kylen
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Skolla mandel genom att koka upp vatten och mandel tills du ser att skalet på mandel börjar skrynkla sig
Om man tycker det är för jobbigt å baka vaniljhjärtan till imorgon. Eller är för snål för å köpa -. tja då kan man slänga ihop några vaniljsnittar istället
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Fyll en form med löstagbar kant som är smörad och mjölad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.