En enkel smaksättning på rödbetorna är med citron, vitpeppar och krondill ät dem sedan med lite smör och du har en fräsch förrätt eller ett gott tillbehör till en stekt fiskfilé
Skär av toppen på rödbetornaoch skopa ur botten med kuljärn. Rödbetor brukar jag äta våffelskivade och inlagda på burk till pytt i panna men jag tänker varje gång jag äter färska kokta, speciellt på krogen, att det måste jag ju göra själv någon gång
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill ochrödbetor
Skala rödbetornaoch skär dem i klyftor. Lägg ner dem tillsammans med potatisen och löken. Skiva potatisarna i centimetertjocka skivor och skär löken i klyftor
Skiva rödbetorna tunt och lägg dem i en ugnsfast form. Chèvre innehåller bara en låg mängd laktos, och brukar tolererades av personer med laktosintolerans, men fråga personen själv för säkerhets skull
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetoroch ha i salladen
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor
Citron- och timjansmör. Skala rödbetornaoch skär dem i kvartar. Ringla olja över och på med flingsalt. Skölj citronen och riv skalet och pressa ut saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.