13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås ochris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Nigellas citron- ochvitlökskyckling. Vi har lagat till recept med hennes signatur på tidigare här i bloggen, bland annat vår absoluta favoritrisottomed lika många kalorier som mycket citronsmak, krämig citronrisotto, och har ni inte testat den tidigare så är det hög tid
Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong. Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål medkapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.