Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage. Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage
Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Påskdessert. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott
Riv citronskalet. Pressa citronsaften och häll över i en liten kastrull + vattnet. Blanda i gelatinpulvret samt låt allt smälta på svag värme under tiden du färdigställer resten
Här kommer receptet på en superenkel och fräsch citronfromage. Citronfromage 2 personer. 2,5 dl grädde, 1-2 ekologiska citroner, ½ krm äkta vanilj, 2-3 tsk honung
Citronfromage ( passar annars att göra med vilken citrusfrukt som helst). Häll upp Citronfromagen antingen i små portionsformar eller i en stor skål och skeda upp fromagen vid servering
Sätt ugnen på 200° och smörj 4 - 5 cocotter eller andra ugnssäkra portionsformar. Smält smöret, låt det svalna till fingervarmt och låt chokladen smälta i det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.