Om du inte får tag på den så använd vanlig fet yoghurt istället med lite salt i. När svärmor gör denna så friterar hon även mynta och lök som hon dekorer med ovanpå samt toppar med extra kashk/yoghurt och valnötter
Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd. En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig
Tvätta auberginerna och stick hål på dem med en vass kniv så att de inte spricker i ugnen. Aubergineröra passar utmärkt till grillat kött eller kyckling
Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar. Gott till grillad ciabatta som är penslad med olivolja och grillad några minuter på varje sida och kryddad med flingsalt
I somras åt jag en väldigt god aubergineröramed blomkål i. Blomkål är en av mina absoluta favoritkålsorter och när man steker den gyllenbrun i generöst med smör får man fram alldeles speciella smaker
Skala vitlöken, dela den och gnid in auberginen med vitlök. Skrapa ur köttet, finhacka (eller mixa med kikärtor) och blanda med finhackad chili, citronsaft och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.