Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
en solig currygryta medtorsk. Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera med förslagsvis pressad potatis. Den här fisken är idealisk som vardagsmiddag för den kräver minimal arbetsinsats och finns barn i familjen tror jag den vinner ännu fler pluspoäng för t o m vår äldste son, som är rejält kräsen i vanliga fall, mumsade i sig flera portioner
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa meddillvippor. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.