Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Här kommer recept på en fräsch tårta, kanske något som passar till nyårs. Det som är bra med den är att man kan göra den långt i förväg och sedan ta ut en stund innan man ska servera den
Jag fortsätter oförtrutet med att experimentera med smaker på mina älskade moussetårtor. De har fördelen att vara glutenfria, relativt lättgjorda, görs i förväg och är helt klara för servering och imponerar alltid
Den här supermumsiga minidesserten gjorde jag i nr 3 av eminenta tidningen Matmagasinet. Jag är ju verkligen ingen dessertgudinna direkt men det här blev riktigt lyckat tycker jag själv
Det här var en av tårtorna jag bjöd på vid mitt 30-års kalas. Jag är vill helst att mina bakverk ska vara mer än bara söta och har därför valt en fräscht syrlig citronmousse tillsammans med lakritskaramellens sötma och sälta, samt den spröda och söta marängen
Garnera citronmoussetårtan med skalad, skivad kiwi, passionsfrukt, nobless eller smågodis Botten. Grädda citronmoussetårtan mitt i ugnen i cirka 20 minuter
Gör så här. Börja med tårtbottnen. Rosta havregryn, kokosflingor och vetemjöl i en stekpanna utan fett. Rör om hela tiden så att allt blir jämnt rostat
Lördag. Morgon har blivit till förmiddag. Jag dricker dagens första kopp kaffe och hamnar ofrånkomligt i datorns bildarkiv med sommarbider från Oskarshamn och trädgårdscafeet
Fryst citronmoussetårta. Fryst citronmoussetårta300 gram mandelmassa1 ägg2 äggvitor4 dl vispgrädderivet skal och juice av ½ citron (jag tog dock det dubbla, smaka dig fram)1 dl florsocker2 äggulorpassionsfrukt till dekoreringGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.