De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsaltoch svartpeppar(Kavringkrutonger)
Stek squash ochtomater tills squashen är lagom mjuk. Tärna tomaterna. Skalet på min squash var lite tjockt och hårt så jag skar bort det men om det är tunt kan man med fördel ha det kvar, då blir det lite färggrannare på tallriken
Häll i tomaternaoch krydda med timjan, salt och peppar. Jag har gjort en tian med enbart haricot verts och till "Grönare högtider" vid midsommar så gjorde jag ju en med squash och sparris
Skär tomat och squash i mindre bitar, stek i en panna med lite olja. Servera med tomat vid sidan om. Moset suger upp det goda spadet från tomat och squashblandningen
Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.