Veckans middagstips är en riktig favorit i alla dess former, risotto. Jag vet att många tycker att det är lite svårt med just risotto, men det är bara att gå loss och förbered alla delar, ställa sig vid kastrullen och våga testa
Citronrisotton är så krämig i sig, att man behöver faktiskt ingen sås till. Citronrisotto, 4 personer smör att steka ien liten lök1 vitlöksklyfta1 dl vitt vin (kan uteslutas)3 dl arboriorisca 1 liter grönsaksbuljong (sjudande)ca 2 dl riven parmesansalt och peppar1 citron - rivet skal från hela citronen och saften från halva citronenHacka löken, pressa vitlöksklyftan och fräs i smör i en stor gryta med höga kanter
Eftersom jag har massor med smarrig fisk i frysen bestämde jag mig för att laga Smörstekt Hälleflundra med Citronrisotto till middag såhär på fredagskvällen
Den här risotton kommer från Nigellas Kort och Gott-bok. Den finns med i kapitlet med tröstmat för att den är så bra att laga om man är stressad, och det stämmer faktiskt
– Citronrisotto med parmesantricket. Alla som snackar om höst får tagga ner alltså. Jag är ej redo för mustiga höstgrytor->slutet på badsäsongen->halsduk->ett dödsmörkt vinterhalvår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.