I helgen gjorde jag en mycket simpel citronsorbet :DMan behöver inte köpa sorbet i affären, för den här är mycket godare.Ingredienser 2 portioner:Saft från 1 citron
Blanda alltsammans och häll ner i en glassmaskin. Alternativt, ställ en skål i frysen med sorbetsaften och rör då och då tills det blir en smidig massa
En ljuvlig, syrlig men ändå härligt krämig sorbet där mascarponen rundar av citronens syra. Det här är ett recept med syditalienarnas smarta sätt att använda sina fina råvaror och låta dem hjälpa varandra på bästa sätt
Så ska jag då avslöja min hemlighet, den om vad jag ska med rosenvatten till. Rosenvatten finns förstås att köpa, eventuellt i hälsokostbutiker, men jag gjorde som sagt eget rosenvatten häromdagen
När vi var alldeles nya som matbloggare så skrev vi om ett recept på den absolut godaste citronsorbeten som vi smakat och nu tycker vi att receptet förtjänar både en återbloggning och ett foto
Lägg lätt tinad citronsorbet i en mixer. 1. Tillsätt grovhackad mynta och 2 dl mousserande vin. 2. Kör hastigt till en smoothie, häll upp i höga glas, toppa med lite mer vin och myntablad
1citronsorbet. mandelkubb. 1vispgrädde. 1äggula. 1brynt smör. 1mandellikör. 1lättvispad grädde. 1hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.