Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Toppa med färska hallon. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Vispa vitorna tillsammans med ca 1 1/2 dl sukrin. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Gör så i tre fyra våningar toppa med färska bär och ännu mer riven vit choklad. Runda marängbottnar varvas med vispad grädde massor av riven vit choklad
Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.