I Mexiko görs den med färsk koriander. På sommaren gör jag ofta en salsafresca, som det även kallas, att servera till det grillade eller annat kött, kyckling eller fisk
Denna gång serveras de med grillat vitlöksbröd, salsafresca och grönsaker i säsong. Den som vill ha ytterligare sås utöver salsan gör med fördel den ljuvliga yoghurtsåsen på ugnsbakade citroner
Låt lammfärsen stå ett tag medan du gör salsafrescan. Det gör att vitlöken nästan smälter under knivbladet och du får en härlig vitlökspasta att smaksätta salsanmed
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Nedan får du ett recept på en god laxfilémed soltorkade tomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.