Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème. Serveras m

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 5 kvist(ar) citrontimjan , färsk
  • 1 st lagerblad
  • 1 dl citronsaft , pressad
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl salt
  • 0.5 st citron(er) , finrivet skal
  • 1 olivolja
  • 0.5 ask smörgåskrasse
  • 1 svartpeppar
  • 25 gram bondbönor , med skal
  • 1 st morot
  • 2 st palsternacka(or) , små tvättade
  • 2 st polkabetor , små
  • 200 gram jordärtskocka (or)
  • 1 kvist(ar) timjan
  • 0.5 st vitlöksklyfta (or)
  • 1 salt
  • 15 gram toppmurklor , torkade
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 tsk kummin, hel
  • 1 st lagerblad
  • 5 kvist(ar) citrontimjan , färsk
  • 1.5 l vatten
  • 1 st spetskål , à 500 g
  • 3 klyfta(or) vitlök (ar)
  • 0.5 st gul lök (ar)
  • 0.5 msk äggvita (or)
  • 1 citronsaft , pressad
  • 0.5 msk hasselnötsolja
  • 1 strösocker
  • 1 salt
  • 12 st hasselnötter , skalade
  • 0.5 st vitlöksklyfta (or)
  • 0.5 st gul lök (ar)
  • 500 gram rotselleri
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2.5 dl mjölk , 3%
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 gram agaragar
  • 1 st purjolök (ar)
  • 1 tsk balsamvinäger , ca
  • 1 tsk mörk sirap , ca
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 bladpersilja
  • 4 st steklök
  • 6.5 dl kalvfond
  • 100 gram kalvbacon
  • 1 st morot
  • 1 st gulbeta
  • 400 gram märgpipa
  • 3 dl rött vin
  • 1 st bouqet garni , liten (persilja, citrontimjan, lagerblad)
  • 0.5 st gul lök (ar)
  • 1 st vitlöksklyfta (or)
  • 50 gram oxmärg
  • 1 dl Panko , ströbröd
  • 0.5 tsk pimento , ca, pulver (rökt paprikapulver)
  • 400 gram oxfilé , puts från
  • 1 salt och peppar
  • 1 osaltat smör , brynt
  • 1 salt
  • 1 arrowrot , ev
  • 50 gram osaltat smör , brynt
  • 1 oxfilé , puts från
  • 1 msk osaltat smör , brynt
  • 1 buljong , till märgpipan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.