Superfoods-sallad med picklad lök, citron ochgranatäpple. Sätt fram ett par goda nyskapande sallader eller grönsaker på julbordetoch låt gästerna prova nytt (om inte hela släkten redan är övertygad vill säga) tillsammansmed det traditionella
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Skiva sillen i bitar och blanda den med senapssåsen och crème fraîche. Smaksätt med kall espresso. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal
Jag gjorde den populära kålsalladen med syrliga smaker från kiwi ochlime. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare
Hacka lök och vitlök och stek på medellåg värme i en kastrull tills de mjuknat. Jag har utgått från pizzareceptet i min kokbok Friendly Food både vad det gäller botten och tomatsåsen, men har gjort lite ändringar bland ingredienserna till pizzabotten efter vad jag hade hemma
Grönkålssallad medgranatäppleoch parmesan (med eller utan kyckling). Så se till att du får ordentligt med sömn för att återhämta dig ordentligt från året som varit och ladda inför kommande år
det var bara att lunka ut i köket, ta fram den där nyköpta påsen med frysta jordgubbar, grabba fatt i granatäpplet i fruktskålen och hiva ner ingredienser från hyllorna i skafferiet
Rulla till små bollar och täck medkokos-lime blandningen. Kokos & lime proteinbollarna är i stort sett samma recept som mina choklad frukt & nötbollar men med lite annat smått och gott i
Rostbiff med chili- ochlimesmör samt sambal/lime dip & grönsaker. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
Vi har provat olika recept på sill och hemgravad lax under åren och delar här med oss av två enkla sillrecept samt ett gravlaxrecept som kommit att bli favoriter
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Med risk för att bli tjatig så blev det tunnbrödssnittar igen men den här gången icke de gamla vanliga med parmesan, prosciutto och sambal oelek
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tillochmed fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.