Club Sandwich med smak av sweet chili!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Club Sandwich med smak av sweet chili!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl sweet chili
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 timmar
  • 2 st äggulor
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 3/4 dl sweet chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad röd chilifrukt
  • 175 grader Salt
  • 6 skivor vitt bröd
  • 225 grader
  • 3 min eller

Beskrivning

    Blanda först ihop en marinad av: 3/4 dl sweet chili, 1 msk färskpressad citronjuice och 2 msk rapsolja. Lägg det i en påse tillsammans med 4 st kycklingfiléer och låt marinera i kylen i ca 2 timmar.

    Gör sedan en sweet chilimajonäs: Vispa ihop 2 st äggulor, 1/2 msk vitvinsvinäger, 3/4 dl sweet chili, 1 krm salt, 1 krm peppar. Tillsätt 2 dl rapsolja i en fin stråle under tiden ni vispar. Blanda ner 1 msk finhackad persilja och 1 msk finhackad röd chilifrukt.

    Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen och stek den i en stekpanna i lite olja, ca 3 minuter på varje sida så att den får fin färg. Lägg den sedan i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills kyckligen är klar.

    Knaperstek under tiden 1 paket bacon och skär tomat, gurka och rödlök i tunna skivor.

    Kantskär 6 skivor vitt bröd och rosta i ugnen på 225 grader i ca 3 min eller tills dom ser knapriga och fina ut. Dela diagonalt.

    Bygg sedan en clubsandwich av ingredienserna och jag använde även krispsallad mellan varven.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.