Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker. Servera med vinegrette. Jag glömmer ofta hur gott en matig, ljummenoch varierad sallad kan vara
Blanda samtliga ingredienser, smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Sallad kan faktiskt passa ganska bra även när det är lite kallare om man gör den med lite ljumna ingredienser och använder ingredienser som är någorlunda i säsong
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Salta potatisen och hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör. Smaka av med salt. Halvera potatisarna och skär ett rutmönster ca ½ cm ner i potatisen
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Ljummen potatissallad med avokado och fetaost. Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Lammfärsbiffar med limeyoghurt ochljummen smörslungad potatis. För att variera rätten kan du istället för den neutrala crème fraichen, använda Arla Kökets smaksatta crème fraiche Gourmet med smak av getost, honung och rosmarin i biffsmeten och även som sås till rätten
En variant på en svensk klassiker där jag har såsen bredvid så att man själv kan bestämma mängden, potatisen bakar jag i ugnen med lite lök och isterbanden som ger potatisen lite härlig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.