Vinet består av 80% Corvina, 10% Syrah och 10% Oseleta. Hösttider och vad passar väl bättre än vilt. Nu är säsong för bland annat hjort och vi köpte riktigt fin hjortfilé från lokala slaktarn och fick till en riktig superrätt om jag får säga det själv
Ett budgetalternativ om du vill testa Corvina är CorvinaVeronese. Gjort på 80% Corvina och 20% Syrah. Idag bjuder jag på en riktigt festlig och god middag
Vinet är en mix av flera olika druvor (corvina/corvinone, rondinella och Cabernet sauvignon) och är lagrat på ekfat i 18 månader. 70 % CorvinaVeronese, 25 % Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon
Ett budgetalternativ om du vill testa Corvina är CorvinaVeronese. Gjort på 80% Corvina och 20% Syrah. Idag bjuder jag på en riktigt festlig och god middag
Det här är också, likt Masi Osar som jag skrev om nyligen, ett Masivin från Venetien som inte görs på de tre förväntade druvsorterna corvina, rondinella och molinara
Priset är 119 kronor och druvorna 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Molinara. Idag bjuder jag på en pastarätt som går så där otroligt snabbt att fixa till och som dessutom är väldigt god
2008 Villa Cordevigo Rosso Veronese. Detta bildspel kräver JavaScript. Den väldigt intressanta provningen av bardolino och chiaretto ägde rum på Villa Cordevigo som ägs och drivs av vinproducenten Villabella
Merlot 40%, Corvina 30%, Croatina 30%. Vad sägs om lite extra kärlek nu inför det nya året. Här kommer några tips på gott att dricka till nyårsfirandet
Det ena vinet på gjort på druvan pinot noir, det andra på corvina. Döm av min förvåning när jag ser att Mölstad i dagens SvD skriver om pinotfamiljen, där ju pinot noir ingår, och att Röttorp i DI samma dag skriver om corvina
)Till maten drack vi samma vi som vi druckit till fredagens plockmat, CorvinaVeronese från Italien. I lördags tog vi en sväng på stan för att plocka svamp
Corvina Enoteca, Gamla StanSedan fylla mage och sinne med andra intryck, fick nys om nyöppnade Corvina Enoteca i Gamla Stan av den kvittrande sommelieren Petri som turligt nog befann sig på plats denna söndag
Druvblandningen är Corvina 70%, Rondinella 25%, Molinara 5% och vinet är gjort efter Ripasso metoden där man låter Valpolicella få en andra jäsningen med hjälp av torkade druvor som skulle blivit Amarone om de fått vara kvar. Vinet lagras sedan 18 månader på stora fusto veronese (ca 600 liter) samt en liten del på barrique (ca 225 liter)
Druvans namn är oseleta och när vi provar detta vin gjort på 100% oseleta kan vi konstatera att det skiljer sig lite från de viner från Venetien som är gjorda på de traditionella druvorna (corvina, rondinella och molinara)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.