Beef Bourgogne är en riktig fransk klassiker. med beef bourgogne brässerar man köttet i rött vin vilket gör att det får får en väldigt god smak och blir mört och gott
Allvarligt talat. Jag fattar det inte. Hur i hela världen kunde jag få för mig att det var en okej idé att äta den här vedervärdiga så kallade grytan till lunch
De här bären plockade jag i trädgården och istället för att frysa in i big pack-lådor gjorde jag Romtopf, eller confiture des vieux garcons (sylt för vuxna pojkar)
Lägg också dessa grönsaker på tallriken. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Den här fick också följa med från designonline. Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Att baka och äta "Galette des Rois" var det roligaste jag har gjort på länge. För det är ju en ankomst, närmare bestämt de tre vise männens, som "Gallette des Rois" ska minna om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.