Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vifirade förnyår. Söt, salt, len, krämig. OBS glöm ej saltet på toppen för det, kombinerat med den übersöta krämen blir en alldeles himmelskkombination
Cremé caramel är en klassisk dessert som passar till de flesta festligatillfällen, både som en god avslutning på en trevigmiddag eller som dessert på julbordet
Hur gott är det inte med CrèmeCaramel. Ingredienser. Puddingen. Gör först karamellen genom att smälta margarineti en stekpanna, tillsätt sockret och vattnet och öka värmen och rör med en träslev eller slickepott som tål värme tillsblandningen börjar bli brun, häll då upp karamellsåsen i "creme brulè formar" eller små ungsformar iporslin och låt svalna
Jag har nu testat att göra min första creme caramel. Gissa om den var god. Ta fram en långpanna som du ställer ner antingen ett par mindre formar eller en större form, självklart ska de tålla att stå i ugnen
Crèmecaramel på franska, flan på spanska och brylépudding på svenska. Det här var pulvervarianten. Men den blev vacker att titta på och smakade gott också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.