Creamy Peach and Lemon Cake (Persiko- och Citrontårta)
Louise´s Spis
Louise´s Spis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Persiko- och Citrontårta
  • 1 st 15 cm tårta
  • 100 g äggvita (ca 3 st vitor från medelstora ägg)
  • 90 ml mjölk, rumsvarm
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk vaniljpulver eller vaniljpasta
  • 150 g vetemjöl (2½ dl)
  • 15 g maizena (2 msk)
  • 175 g strösocker (2 dl)
  • 10 g bakpulver (lite drygt 2 tsk)
  • 2 g salt (ca ½ tsk)
  • 85 g smör, kylskåpskallt i små tärningar
  • skal från 1 citron
  • Fyllning & Frosting
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml vispgrädde (2½ dl)
  • 40 g florsocker (5 msk)
  • 2-3 msk lemon curd
  • ½ tsk vaniljpasta eller vaniljextrakt
  • 2 persikor
  • Bottnar
  • Creamy Peach and Lemon Cake
  • one 6-inch cake
  • 100 g egg whites, at room temperature (about 3 large)
  • 90 ml milk, at room temperature
  • 1 tsp vanilla extract
  • ½ tsk vanilla bean powder or vanilla bean paste
  • 150 g plain flour (about 1 cup)
  • 15 g corn flour (2 tbsp)
  • 175 g caster sugar (almost 1 cup)
  • 10 g baking powder (just over 2 tsp)
  • 2 g salt ( ½ tsp)
  • 85 g butter, cold and cut into cubes
  • zest of 1 lemon
  • Filling & Frosting
  • 250 g mascarpone
  • 240 ml whipping cream (1 cup)
  • 40 g icing sugar (5 tbsp)
  • 2-3 tbsp lemon curd
  • ½ tsp vanilla paste or vanilla extract
  • 2 peaches, peeled, pitted and cut into cubes

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.