Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra medvarmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Häll i lite av den varma vätskan under kraftig omrörning. Vispa upp äggulorna med handvisp. Häll upp i cocotte-formar och ställ dem i en form som du bottnat med en våt handduk
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Själva ”vaniljpuddingen” är detsamma som i en créme caramel men med den knäckiga ytan blir det helt annorlunda och så otroligt gott
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat
Vi åt upp dom bara som dom är, men det hade passat väldigt bra med något syrligt till, tex hallon. Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader
Fyll önskade formar, täck dem med plast. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat. 1Strö över råsocker och bränn av med brännare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.