En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Men jag passade på att göra klassisk Creme Brulee (och hålla i dem ordentligt när jag tog ut dem ur kylen den här gången) när min pappa var här och hälsade på förra helgen
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Men första gången jag smakade crème brûlée visste jag att jag hade missat något. Om du tycker att créme caramel med en karamellsås som lätt kan bli brändskadad och för söt så så tycker jag att du ska testa göra en crème brûlée
I helgen testade jag göra Crème Brûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.