Men jag passade på att göra klassiskCreme Brulee (och hålla i dem ordentligt när jag tog ut dem ur kylen den här gången) när min pappa var här och hälsade på förra helgen
Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin. Grädda i ugnen i 45–50 minuter, de är färdiga när bruléen stannat
Jag är officiellt helt galen i créme brulée. Ta bort vaniljstången och häll upp smeten i bruléeformar. Ställ formarna i en större ugnsfast form och fyll på med vatten tills det täcker upp till hälften av bruléeformarnas höjd
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt
Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.