Creme Ninon är det fina namnet på grön ärtsoppa som kan avnjutas både kall och varm. På nätet finns en massa varianter på denna soppa och de flesta brukar vara goda
En enkel, snabb, smakrik sås som passar utmärkt till nöt- och fläskkött. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering
lägg bär i botten på formarna innan du häller i smeten, byt ut vaniljstången mot en kanelstång eller stött kardemumma om du vill ha en annan smaksättning eller smält 50 g choklad och blanda ner i grädd/mjölkblandningen så får du en chokladvariant
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
15 st Digestive kex eller 20-25 st Marie kex (dessa är mindre) fint krossade. Grädda bottnen i mitten av ugnen för ca 5-8 minuter. 15 st Digestive kex eller 20-25 st Marie kex (dessa är mindre) fint krossade
Sänk värmen och låt sjuda ca 2-3 minuter under omrörning. stelnat), det tar någonstans mellan 40-60 minuter. 5-1 dl råsocker eller vanligt strösocker att strö över
Gratinera formarna i ugnen tills de får en gyllenbrun och knäckig yta, vilket tar ca 5-10 minuter. Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna
Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.