Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Knacka hål på smördegspuffarna och fördela stuvningen i dem, servera omedelbart. Receptet är beräknat på 6 bitar som kan serveras som förrätt till 6 personer eller varmrätt till ca 3
Den här gången blev det smördegspuffar med svampfyllning, en rätt som påminner om varma mackor med svampstuvning som mamma gjorde när jag var liten, och som funkar både som varmrätt och förrätt
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula
De små smördegspuffarna passar fint till såväl festliga tillfällen som en helt vanlig myskväll. I dag tipsar jag om lite enkel plockmat bestående av krispig smördeg fylld med krämig gorgonzola
Du behöver bara använda halva smördegen till detta recept, så förvara den resterande smördegen i kylen eller gör även smördegspuffar med karamelliserad lök och andra godsaker
Nu har jag testat att göra falafel med arepas majsbröd, säkert helt politiskt inkorrekt att blanda ett bröd från Colombia med kikärtsbullar från mellanöstern
Ta ut smördegspuffarna och lägg upp dem på ett tjusigt serveringsfat. Grädda smördegspuffarna i mitten av ugnen i ca 15 minuter, i 225 graders ugnsvärme
Låt smördegen tina. Skär varje smördegsplatta i 8 bitar. Skär ett rutmönster på ytan med vass kniv. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla bitarna mitt på med uppvispad äggula
Valborgsmaten fick bli en crossover med olika asiatiska rätter. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Peruansk nationalrätt gjort på svensk aborre med asiatiska smaker, snacka om crossover. Jag har gjort många varianter på den här rätten och den här blev nog en av de godaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.