Ta upp sparrisbitarna med hålslev och spara kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Späd med kokvatten och nytt vatten så att det blir ca 18 dl. Vispa upp äggen med 1 dl grädde
Häll i resten av mjölken, späd med kokspadet och låt koka 3 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Förväll blomkål och broccoli i lättsaltat vatten ca 5 minuter
I år hade jag massor medgröna tomater. Jag kanske borde ha frågat lite mer ingående om receptet som systern använt, för mitt första försök resulterade i rinnig sockerlag med en massa citron- och tomatbitar i
Toppa medgröna ärtor och lite färsk persilja. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen
Smaskens till musslornas lätta sötma och ärtornas gröna fräschhet. Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Samma grundrecept som exklusiv ärtsoppa med räkor och pepparrot, som finns i min receptsamling. Avnjutes med fördel en riktigt varm sommardag, gärna i sällskap av en välkyld torr Riesling
Idag ska du vara extra snäll mot dig själv och dina medmänniskor. Jag började dagen med att vara jättesnäll mot mig själv med en supergod och enkel vegansk smoothiewbowl
När jag skrev upp det här receptet för många år sedan så hade jag inte en aning om att jag skulle börja blogga, och därmed behöva ange receptkällor, därför har jag tyvärr inte skrivit upp vart det ursprungliga receptet kommer ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.