När vi var i Turkiet i vinter blev det mycket paprika, aubergine och tomat, men här hemma är ju de ekologiska så otroligt dyra, så då är det bättre på alla sätt med lokalodlade vintergrönsaker
Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite med en del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Täck över och låt vila i kyl några timmar. Jag tänker bjuda dels på mina populära mandelhavrekakor med kardemumma, chokladsnittar som det kanske kommer recept på senare, och de här små naggande goda hallongrottorna
Om du ska köra köttet i sous vide så torka av köttet, salta och peppra och lägg i påse medvitlök. Vinet kan vara svårt att få tag på i Sverige då producenten saknar svensk importör
Har varit hemma med febrigt Troll idag, på eftermiddagen pysslade vi ihop dekorationer till kakan. Han har fått en massa godsaker hela dagen och nu ikväll ska storfolket få fira med morotskaka
Imorgon träffar vi dem när de packar upp sitt kök och då har jag många frågor, välkommen in och läs på bloggen redan imorgon kväll om du vill vara med bakom kulisserna
För det har vi gjort i vår släkt sen medeltidendå mormors farmors anfader kom hit från Paris. Med kanel och lite vaniljsocker så blir kakan julig, precis som den sig bör
Hur hett som helst och vindstilla idag, det här är väl den blåsigaste grekiska ön men inte idag. Banan,gurka och afrikansk avokado känns helt ok till lunch och på kvällen blir det riktig middag och jag har ju såklart mina kosttillskott med mej oxå
Tänk om, tänk om smaken kunde mäta sig med doften då jäklar anamma, nu landar det på ok. Det är en otroligt intagande doft, ödesmättad, med precis rätt dos sötma, frukt och rivigare målarträtopping
På söndagar är det ett recept som väldigt många läser vilket jag kan förstå då det är dags att planera kommande vecka och då är denna sallad perfekt att starta med
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.