Men smakade dessa grymt goda dadlar som viras in i bacon och sen i ugnen. Vid den tidpunkten var jag inte en dadel fan direkt, gillade inte bacon heller
Börja med att skala och hacka morötter. Tärna och stek bacon. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Vira en halv baconskiva runt varje dadel. 16 dadlar. 18 skivor bacon. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Det rökiga och salta från baconen tillsammans med det söta från dadlarna blir så fantastiskt ihop att de gör små glädjeskutt i munnen, och ädelosten är liksom pricket över i
Börja med att skala och hacka morötter. Tärna och stek bacon. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Vi kommer att ta med oss smördegsnurror. Till det tillfället gör jag bl a dadlar inlindade i bacon. Ta ut kärnan ut dadeln och snurra en halv baconskiva runt varje dadel
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Dadlarmed ädelost. Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Idag gjorde jag den lite annorlunda med mer bacon och dessutom meddadlar i. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop meddadlarna och saltet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.