Vi kan rekommendera den till er som är intresserade av ekologiskvegetarisk eller laktosfri mat och är sugna på ny inspiration eller helt enkelt behöver hjälp i vardagen med matplanering
Ja, imorgon blir sista dagen med matkassen, då utvärderar vi också kassen som helhet. Idag, den andra dagen av vårat test av Linas inspirationskasse, stod kycklingwraps på menyn
10 st Champinjoner. 13 dl Gröna bönor. 11 st Stor lök. 11 msk Lime. 11 klyfta Vitlök. 11 tsk Paprika krydda. 11 tsk Chilli krydda. 12 tsk Gurkmeja (Valfritt). 11 krm Oregano. 11 msk Basilika. 11 msk Soja. 11 msk Grönsaks fond. 12,5 dl Grädde eller mjölk. 12,5 dl Gräddfil. 11 krm Salt (Valfritt). 11 krm Peppar (Valfritt). 11 tsk Tabasko. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
VEGETARISK MOUSSAKA. Vi har lagat en helt vegetarisk moussaka för omväxlings skull. DAGENS RECEPT 14-07-22. 1 stor gul lök. 1 burk skalade tomater, 400 g. 1 tsk oregano. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 15 minuter. Häll såsen i formen och ställ tillbaka den i ugnen ca 15 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 stor gul lök. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 vitlöksklyftor 1 tsk oregano
1. Addera kryddorna och sjud i 1-2 minuter. Häll på linserna och buljongen, täck med lock och sjud i 8-10 min tills buljongen är absorberad, smaksätt med salt och peppar. 1 tsk spiskummin. 1 gul lök. 1 msk olivolja. 2,5 dl GoGreen gröna linser, okokta och sköljda
DAGENS RECEPT 14-11-10FISK PÅ GRÖN BÄDDFisk borde vi äta mer av, det är lättsmält och gott och kan faktiskt varieras i det oändliga. 4 portioner11/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller 600 g fiskfilé1 tsk saltCitronsås. 2 msk smör eller margarin4 msk vetemjöl2 dl fiskspad2 dl grädde1 äggulaev saltnymald vit- eller svartpeppar2 msk pressad citronsaft2 pkt djupfryst broccoli ellerhel spenat, ca 500 geller motsvarande mängd färskTill 2 portioner. Koka fisken i ugn vid 200 grader ca 15 minuter eller tills fisken verkar vit och fast. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter i ugnenEnklare. Sätt in fatet i kall ugn och sätt ugnen på 175 grader, så får spenaten tina lätt medan ugnen värms upp. Koka fisken ca 15 minuter på spenatbädden. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. Gratinera i ugn vid 250 grader ca 10 minuter om fisken är varm, ca 15 minuter om fisken hunnit kallna. Koka upp detta med ett par skivor lök, några hela vit- och kryddpepparkorn, 1 skiva morot och litet vatten och salt. Från Nya Mästerkocken 1983 4 portioner. 1/4 kg fisk, t ex kolja, kummel,gös eller torskeller. 1 tsk salt. 1 äggula. 15 minuter eller. Ca 15 minuter. Ca 15 minuter. 1 burk musslor i vatten. 10 minuter. ca 15 minuter
På söndagkvällen levererades en riktigt läcker kasse med mat. Efter att ha testat Mativeckans GI-kasse var vi sugna på att testa Linas matkasse, som det finns reklam överallt för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.