Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Kladdkaka med kokosbottenKokosbotten50 g smör2 ägg1½ dl socker200 g kokosflingor1 tsk vaniljsockerKladdkakan100 g smör2 ägg3 dl socker1½dl vetemjöl5 msk kakao2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverGör så härSätt ugnen på 150 grader, smörj och bröa en form som är ca 25 cm i diameterVispa ihop ingredienserna till kokosbotten. 2 ägg. 2 ägg
Visste ni att det är kladdkakans dagidag. 21⁄2 dl strösocker. 1 1⁄2 dl vetemjöl. 1⁄2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. 2 krm salt. 2 dl matyoghurt. 2 msk florsocker. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17-20 min. 3 ägg 21⁄2 dl strösocker. 1 1⁄2 dl vetemjöl. 1⁄2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. 2 krm salt. 2 dl matyoghurt. 2 msk florsocker
Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–6 dl vetemjöl. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, den ska vara ca 1 1/2cm tjock. Sätt ugnen på 220 grader. Tryck ca 20 hål i degen med pekfingret OBS. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–. 220 grader. ca 20 h
Försök inte skrapa av resterna – häll kokhettvatten över dem några gånger (eller skölj dem länge i det varmaste vatten din kran kan uppbåda) löser problemet
Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.