Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar. Till 2 - 3 portioner. Till 8 - 10 portioner. 45 - 55 minuter att ugnssteka. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Förvaringstid ca 3 månader. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 2 krm vit- eller svartpeppar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras
Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter. Ingredienser. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. Om du gräddar färsen på ett ugnssäkert fat med hög kant kan det vara svårt att få fin färg på degen runt om
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.