Härom dagen var jag inne i stan (Stockholm) på ett ärende. Lyxigt eftersom det är så otroligt mycket att titta på, gamla vackra byggnader med de mest överdådiga portarna, nybyggda byggnader, hundar som har finare kläder än många människor och tanter med päls och rosetter på stövlarna, fiiina bilar med riktigt dyra fälgar, coola killar och tjejer som flänger fram i moderiktiga träningskläder på väg till något lyxigt gym någonstans med fönster ut så att vi vanliga kan titta in på dem springa hurtigt när vi går förbi ute i snöslasket
Perfekt att ta upp på morgonen så är middagsmaten klar när man kommer hem. 3 morötter8 potatisar1/3 purjolök1/2 gul lök1,5 fiskbuljongtärning6 dl vatten1,5 msk vetemjöl100 gr creme fraiche valfri2 msk hummerfond200 gr räkost150 gr räkor skalade4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)dill efter smak. för er exakt 1,5 msksalt efter smak
Den här kallmarinerade fläskfilén är bra för man kan förbereda den dagen före, det tar inte mycket tid och har man tur så kan man spara den till dagenefter, för den är minst lika god när man kommit hem efter allt midsommarfirande
Till denna otroligt goda paj var det mesta redan förberett 2 dagar tidigare som du kan läsa om här. Själva pajdegen som jag hittade här var en av de absolut godaste jag tillagat enligt både mig, son och make
Sloppy Joes är helt enkelt perfekt efter en dag i backen. Men så kom Smaskelismaskens med den geniala lösningen, en amerikansk köttfärsröra som serveras med hamburgerbröd, och precis som med vanliga hamburgare kan man komponera sin egen Sloppy Joe efter eget tycke och smak med grönsaker, olika dressingar och ost
"Kom hem till mig på glögg och nåt tilltugg efter cirkeln nästa tisdag. Delvis på grund av bloggen (nu ska plötsligt allt fotograferas och skrivas om) och delvis för att jag älskar att ha folk runt mitt middagsbord, det gör mig helt lycklig, och jag ville bjuda mina vänner på något smarrigt
Nyss hemkommen efter en väääldigt lång dag. Filtarna breder ut sig och familjerna flockas i hopar, minglar och trivs tillsammans med oss pedagoger, andra föräldrar och barn
Flytta efterhand över köttet i en liten stekgryta. Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.