Julbord, denna stora buffé utav läckerheter så långt ögat når. Visst har vi alla en speciell rätt som bara måste måste stå där på julbordet år efter år
Eftersom frukten är så hård behöver den flera tillimmar i kastrullen innan bitarna är mjuka. Nu är det dags att mixa allt och hälla på burkar, på med lock därefter hettas upp i 100 grader under 5 minuterSatsen gav 3 1/2 burk marmeladsylt som jag hoppas passar till skinkan eller revbenspjäll till julbordet
Ska sanningen fram så tycker jag att vörtbrödet är julens stora stjärna när det gäller bröd. Därför tycker jag lite synd om kavringen som även han är ett julbröd men som lätt kommer i skymundan när storebror ligger och glänser i brödhyllorna
Låt drömmarna svalna helt på plåtarna innan de flyttas. Första paket i julkalendern är öppnat och inte helt oväntat blev det en strålande succé här hemma
Låt dem kallna på svalt ställe innan de läggs i burk och ha en bit bakplåtspapper emellan. De här kakorna fick vi till adventskaffet i Västerås, superenkla att göra och ännu mer super att äta
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
GOD JUL. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten. Låt kakan ligga framme under formen någon dag innan du skär den i skivor och fryser in den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.