Hon gör dessutom bullarna på rätt sätt enligt mina barn - jag gör fel, så det är ju kul. Vad är då rätt och fel - jo jag gör traditionella bullar där degen rullas och sedan skärs i bitar och läggs i bull-papper, bullarna blir ofta gigantiskt stora men goda
Lite mer om vem som ligger bakom dagens påkomna kanelbullefirande kan ni läsa här. Tror nog varenda dag på året är tillägnad någon särskild fråga, sak, konvention, ämne, lag, person osv värd att uppmärksammas
4 Oktober 2015. kanelbullens dag 4 Oktober 2015. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter. Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg
DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
TweetE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENS RECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
3-4 msk kakao. 3-4 msk kakao. Idag är det kladdkakans dag sägs det. Jag har inte planerat att göra någon sådan till fredagsmyset men bjuder istället på en gammal favorit
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.