Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligt Linas matkasse), men barnen är inte så förtjusta i quinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatis i stället
Receptet på dagens middag fick jag inspiration till från min goda vän Magda. För ett tag sedan var vi och hälsade på henne, och bjöds då på en smarrig paj med fetaost, soltorkade tomater, oliver och pinjenötter till lunch
Skala potatisenoch koka i lättsaltat vatten. Salta och peppra varje spättafilé efter smak. Servera spättafiléerna med kokt potatis, rödbetor, brynt smör, en citronklyfta och lite hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.