Då var det dagsigenatt lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på. Vid gårdagens middag utsattes våra gäster för ett försiktigt och lagom experimentellt försök till en enkel och snabblagad entré
5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod. 500 g kallt vatten, ca 10 grader
Vår fyraåring tycker de är hemskt roligt att stoppa munnen nära och fånga dropparna med tungan. Då fick vi den lite halvgalna idén att döpa henne i björksav
Vi börjar med att göra buljong på oxsvansbitarna. Som vanligt när jag kastar mig över något nytt som rör husmanskost börjar jag i Tore Wretmans kokbok Svensk Husmanskost
Häll upp pumpakärnor och solrosfrön i en torr stekpanna och rosta tills de börjar bli gyllene. Nyligen skrev jag en kommentar på instagram till Roy Fares om det fanns något man kunde göra för att få en dag i köket med honom
Jag startar nämligen nästan alltid min morgon med en smoothie (på helger kan jag skoja till det och göra våfflor istället) och Juli har nog blivit van att se mig med mixerstaven i högsta hugg
Börja dagen med smoothie. Drycker/Beverages. Januari 25, 2016 15. 17. Som vanligt när jag och mannen lyckas få ledigt samma dag, så fixar vi lite extra mysig frukost
Jag tänker fortsätta på samma väg som jag börjat. När jag stod framför spegeln tidigare i dag så kunde jag själv se att det försvunnit en del under bysten och kring midjan/magen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.