Många gånger under året kommer vi att kunna äta vår goda tomatsås av olika slag. Men har man jobbat med odlingen vill man ju gärna få glädje av resultatet också
Då var det dagsigenatt lägga lite lingon på burk och vi gjorde precis samma recept som förra året, det vore ju dumt att ändra på ett så fantastiskt gott recept
Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
När du bakar brödet så låt det ta tid. 5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod. 500 g kallt vatten, ca 10 grader
Så frågan är om det är värt att göra det. Prästen tyckte de var ok, så vi fick göra det. Vår fyraåring tycker de är hemskt roligt att stoppa munnen nära och fånga dropparna med tungan
Ofta handlar det också om att prioritera annorlunda. Till viss del stämmer det att hälsosam mat kostar lite mer – lax kostar mer än falukorv, det kommet vi inte ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.