Tidigti morgon bitti, bär det av till stugan igen. Den här gången med min goda Vän, Kocken G. Vad kan vara bättre än att fira med trevligt sällskap, god mat och lingonplockningi en stuga ute i ödemarken
Nu i helgen har jag haft städdagar i såväl bostadsrättsföreningen som ikolonin. Det betyder att bloggens trädgårdsbestyr kommer att minskadrastiskt, vilket de redan har gjort
Så var det trettondagsafton igen. Svaret på gårdagens fråga - selterglas och vinglas har bytt plats. Vi saknar dessvärre bild av förrätten - en portugisisk grönkålssoppa, men den bör testas - suveränt god
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överblivenmixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Kolonifick det bli en gluten och laktosfrivariant
Som tur är går det att hittariktigt bra eko varianteridag som inte är sötade med vitt socker, men det är ju ändå den där farligt goda blandningen av sött och salt man vill åt…
Kött ⁄ ReceptPersiljejärpar med stekt delikatesspotatis. För några dagar sedan fickvi besök av vänner som istället för blomma hade med sig en stor bukett med persilja från sin trädgård
Sensommaren bjuder inte på några värmeböljor. Kanske har vi fått årets ranson av värme. Jag gillar när det går mot höst, men det måste kanske intebli så här kallt och regnigt på en gång
– Recipeinenglish further down the page. Det här receptet gjorde jag ursprungligen åt tidningen Vegourmet i våras, men det är så jävla gott så det förtjänar lite uppmärksamhet här på bloggen också
Det var sillinläggningartill jul, grisar som styckades och blev till bland annat korv och leverpastej, i unga år födde han dessutom upp egna grisar och kycklingarikolonintill hushållet - både av intresse men också framförallt för ekonomins skull
Efter en fin kvällspromenad i skogarna runt stugan, kom jag hem med några deciliter små kantareller. De hade just kommit upp bland mossa och löv, men jag lyckades få så pass så det räckte till en god middag för två
se om rabarber, som jag tycker så mycket om och precis kontrollerat hur den tar sig nere på kolonin. Härom dagen hittade jag spännande nya rön från kurera
Det här är en krispigvariant på smulpaj och nästan lika enkel att göra. Jag hade små fina Hampusäpplen från makarna Corsingskoloni och det var egentligen synd att använda de små godingarnatill paj, men Togge kunde inte äta alla själv
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.