Äppelkakan innehåller havregryn (och mycket smör) bland annat och det är nog därför den blir så god. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st). 1/2 g saffran (1 kuvert). 75 g mandel (ca 1 dl). Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter. 1/2 g saffran (1 kuvert)
). Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Detta räcker till min tårta enligt bild. 1½ -2 st jättefranska (pågens). Sockerdricka (ca 8 dl). 2 st mimosasallad 400 g (k-sallad). 1½ burk leverpastej (200 g). 2 st burkar kräftstjärtar i lag (400 g)
Citronpeppar (efter behag). Såsen är god som den är meddetsamma, men jag kan tipsa om att smakerna sätter sig bättre om den får stå minst ett par timmar i kylen
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
) Därför delar jag också med mig av orimligt många bilder på denna ljuvliga kaka. Så därför beslöt jag mig för att baka av min morotskaka till precis det stadiet när stickan är torr men kakan är ändå lite underbakad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.