INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Lägg i resten av kryddorna* Låt stå och puttra i 3-5 timmar på låg värme med lock. Jag har haft tillfälle att bli god vän med en fantastisk människa och matlagerska, Sigrid Bàràny som har kämpat som en gudinna, lagar sin mat med lätthet, stil och klass och nu vunnit Sveriges Mästerkock
Cashewglass grundsats (2-3 port. * 6-8 färska dadlar (dvs inte de torkade på påse. För manuell frysning så rör om var 30e minut. Beräkna då upp mot 3 h frystid. 6-8 färska dadlar (dvs inte de torkade på påse
3 ägg. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna (30*40 cm), smörj kanterna på pannan med lite smör. Bred ut smeten i långpannan och grädda 4-5 min mitt i ugnen i 250 grader. 3 ägg 1½ dl socker
På första försöket lade jag ner en hel Mars-bar i fritösen men då bara rann smeten av. 2-4 Mars bars (beroende på hur många som ska äta, beräkna 1 bar/person). ½-1 sats pannkakssmet för amerikanska pannkakor. 2015-01-18 @ 19. Friterad Mars efterrätt dessert amerikanskt 2-4 Ma. ½-1 sats pannkakssmet
-) De prickade till och med rätt när det gällde han storlek i tröjor. Mjuk tigrerad lingonpepparkaka med choklad och valnötter4 ½ dl vetemjöl3 dl strösocker2 tsk bikabonat1 tsk ingefära½ tsk kanel100 g smält smör3 dl mjölk1 ½ dl lingonsylt1 dl valnötter, grovt hackade75 g mörk choklad1 tsk ingefära1 ½ tsk kanel1 ½ tsk malda nejlikor100 g mascarpone eller kesella75 g rumsvarmt smör (ta för guds skull inte margarin. 3 dl strösocker. 3 dl mjölk
2 ägg1 dl honung3 tsk vaniljsocker100 g smör1 dl mjöl0,75 dl potatismjöl2 tsk bakpulvermandelspånSmält smöret. Lägg mandelspån i botten av formarna och fyll på med smetSätt ugnen på 175° c och grädda i 10-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.